Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete moderne de Paste

Retete moderne de Paste

O retata traditionala intr-o varianta moderna savuroasahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2015/04/10/new-picture-2.bmp

Pască vieneză
• Porţii 8 • Timp de preparare 70’

• 1 kg mascarpone • 8 ouă • 150 g zahăr • 3 linguri cu amidon • 50 g stafi de aurii • 300 g zahăr pudră • 3 lămâi • esen?ă de vanilie • portocală confiată • coniac/rom • sare

Dă stafidele printr-un jet de apă caldă, pune-le într-un castronel si stropeste-le cu câteva lingurite de alcool. Bate albusurile spumă cu un praf de sare. Freacă gălbenusurile cu zahărul până ce îsi schimbă culoarea. Adaugă vanilie după gust si amestecă.
Încorporează mascarpone lingură cu lingură, apoi amidonul, iar la final, cu mi?cări de sus în jos, spuma de albusuri si stafi dele scurse. Toarnă compozitia într-o formă de tort cu pereti detasabili unsă cu grăsime si tapetată cu hârtie de copt, nivelează si dă la cuptorul încins 50-60 de minute. Între timp, freacă zahărul pudră cu sucul de lămâie strecurat până ce devine translucid. Toarnă peste prăjitura răcită si dă la rece până a doua zi.

Ai putea incerca si pasca cu mac, o reteta clasica poloneza

Bunatatile pentru masa de Paste nu inseamna doar friptura de miel. Reteta care urmeaza este o dovada!

Ruladă de pui cu sos de rodiehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2015/04/10/new-picture-3.bmp
• Porţii 4 • Timp de preparare 75’

RULADA
• 2 bucăţi de piept de pui dezosat • 3 fire de ceapă verde • 2-3 căţei de usturoi • 1 pumn de busuioc • 1 lingură cu alune măcinate • 50 g rosii uscate • 1 cană cu vin tămâios (alb) • 2 fire usturoi verde • 1 linguriţă cu piper negru si verde măcinat
• ulei, sare
PENTRU SOS:
• 2 rodii

Pune ceapa tocată la înăbusit împreună cu usturoiul, un praf de sare si două linguri cu ulei. Când s-a înmuiat, ia de pe foc si adaugă busuiocul, alunele si rosiile uscate tăiate mărunt. Fasonează pieptul (taie-l în două, apoi fi ecare bucată pe lă?ime, tot în
jumătate), bate-l puţin si pune sare. Întinde umplutura, rulează strâns si asază rulourile în folie de aluminiu.
Dă la cuptor, la foc potrivit, 40 de minute. Scoate folia, toarnă vinul, adaugă usturoiul verde tocat mărunt, piperul si lasă 10-15
minute, până ce face crustă.
Între timp, prepară sosul, stoarce sucul  de rodie si pune-l pe aragaz, la foc mic.  Lasă-l până ce devine ca o dulceaţă mai
moale, amestecă în el câteva boabe de rodie si serveste-l cu rulada de pui tăiată în felii.

Aceaste retete moderne de Paste nu sunt cu nimic mai prejos decat cele traditionale.

Tartă cu spanachttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2015/04/10/new-picture-1.bmp
• Portii 8 • Timp de preparare 30’

PENTRU UMPLUTURA
• 500 g spanac • 7 ouă • 80 g mozzarella/parmezan • 400 g ricotta • frunze de oregano  • sare, piper
PENTRU ALUAT: • 1 pachet de margarină • 7 linguri cu apă • 1 lingură cu otet • 350 g făină

•Amestecă toate ingredientele pentru aluat, frământă până ce se omogenizează si nu se mai prinde de mâini. Pune-l în folie si  lasă-l la frigider măcar o oră.
•Opăreste spanacul 2-3 minute în apă cu sare, scurge-l si trece-l printr-un jet de apă rece, apoi lasă-l din nou la scurs.
•Într-un castron, amestecă două ouă cu mozzarella, ricotta, câteva frunze de oregano tocate (sau o lingurită rasă cu oregano uscat), sare si piper proaspăt măcinat. Adaugă spanacul si amestecă.
•Împarte aluatul în două si întinde două foi după mărimea tăvii de copt. Asază una din ele în formă, toarnă amestecul de spanac.
•Din loc în loc, pune patru ouă fierte separat. Acoperă cu a doua foaie de aluat, răsuceste marginile si unge deasupra cu ou bătut. Dă la cuptorul încins pentru o oră sau până ce tarta capătă culoarea aurie.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus