Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 3 rețete cu legume de toamnă simplu de preparat și foarte gustoase

3 rețete cu legume de toamnă simplu de preparat și foarte gustoase

retete legume de toamna

Toamna a sosit și e momentul să ne bucurăm din plin de legumele care apar în această perioadă în piețe. Indiferent despre ce legume sau fructe vorbim, este recomandat să le consumăm în sezonul în care apar, pentru ca acestea să fie proaspete şi să ne putem bucura de toate proprietăţile lor benefice.

Iată 3 rețete cu legume de toamnă, simplu de preparat și foarte gustoase.

Supă cu dovleac, cartof dulce și lapte de cocos

Ingrediente (8 porții)

450 g dovleac, tăiat cuburi
350 g cartofi dulci, tăiați cuburi
300 ml lapte de cocos
1 l supă legume
1 ceapă tocată mărunt
1 praz, tocat
1 lingură ulei
sare și piper după gust

Mod de preparare

Se încălzește uleiul și se adaugă ceapa și prazul. Se gătesc până când se înmoaie.

Se adaugă dovleacul, cartoful dulce și supa de legume.

Se aduce supa la fierbere, apoi se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic până când legumele sunt fierte (aproximativ 15-20 de minute).

La final, se pasează legumele și se adaugă laptele de cocos. Se adaugă sare și piper după gust.

Smoothie verde

Ingrediente (2 porții)

1 mână baby spanac
1/2 avocado
1 măr verde
15 g ghimbir proaspăt
sucul de la 1 limetă
lapte vegan

Mod de preparare

Se mixează bine toate ingredientele în blender, până când se obține o textură cremoasă. Se mai adaugă câte puțin lapte dacă se dorește un smoothie mai lichid.

Sfeclă și morcovi glazurați

Ingrediente (2 porții)

4 morcovi medii, tăiați cuburi
4 sfecle pre-fierte, tăiate în 4
2 lingurițe miere de albine
1 linguriță oțet balsamic
1 linguriță ulei de măsline
25 g semințe de dovleac
sare și piper după gust

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C .

Se pun morcovii într-un castron și se stropesc cu miere, oțet și ulei de măsline, apoi se întind pe o tavă de copt. Se lasă la cuptor 25 de minute.

Se adaugă apoi sfecla și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust, apoi se mai lasă 5 minute la cuptor.

Se scot din cuptor morcovii și sfecla și se amestecă cu semințele de dovleac.

Poftă bună!

Citește și: 3 rețete inedite cu pește pe care trebuie să le încerci

Citește și: 3 rețete cu avocado care te mențin în formă

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns