Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 3 rețete sănătoase și ușor de preparat cu mango

3 rețete sănătoase și ușor de preparat cu mango

retete mango

Până nu demult, fructul de mango nu era atât de popular în România, însă gustul său delicios poate convinge pe oricine să îl introducă în alimentația sa.

Mango are numeroase beneficii pentru sănătate de care ar trebui să ții cont, printre care:

  • stimulează sistemul imunitar, datorită cantității mari de vitamina C și vitamina C;
  • îmbunătățește digestia și poate ajuta dacă suferi de constipație, datorită conținutului de fibre;
  • menține sănătatea ochilor, mulțumită vitaminei A;
  • scade nivelul colesterolului rău;
  • ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și leucemie, mulțumită antioxidanților

În continuare, iată 3 rețete sănătoase și ușor de preparat cu mango.

Bomboane cu mango

Ingrediente (20 bomboane)

150 gr mango uscat
150 gr nuci
10 curmale (fără sâmburi)
20 gr semințe de cânepă
30 gr fulgi de cocos
coaja de la 1 limetă
1 praf de sare

Mod de preparare

Se coc nucile la cuptor pe o foaie de copt, aproximativ 8-12 minute.

Se pune mango într-un bol și se acoperă cu apă caldă. Se lasă până se înmoaie (aproximativ 7 minute). Se scurge și se așează pe un prosop.

Se mixează bine nucile la blender, apoi se scot și se lasă deoparte.

Se mixează bine mango și curmalele la blender, până se obține o pastă fină, lipicioasă. Se adaugă apoi nucile, semințele de cânepă, nuca de cocos, coaja de limetă și sarea.

Când compoziția e omogenă, se scoate și se formează bile egale. Se rostogolesc prin nucă de cocos.

Se servesc imediat. Se pot păstra 3-4 zile la temperatura camerei sau 1 săptămână la frigider.

Pește cu salsa de mango

Ingrediente (4 porții)

500 g file de somon
zeama de la o lamâie
1 lingură cu unt
sare

Pentru salsa

1 mango
1 roșie
1/2 ceapă roșie
1 legătură pătrunjel
1 suc de limetă
2 lingurițe ulei de măsline
sare

Mod de preparare

Se taie peștele în 4 bucăți și se stropește cu zeamă de lămâie. Se așează apoi într-o tavă unsă cu unt, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă 20-30 de minute la cuptor, la foc moderat.

Se curăță ceapa și mango, se decojește roșia și se scot semiințele. Toate se taie în cuburi. Se adaugă pătrunjelul tocat și se stropește cu ulei de măsline și zeamă de limetă. Se adaugă sare după gust și se lasă la rece 15 minute.

Peștele se servește alături de salsa de mango.

Salată de năut și mango

Ingrediente (2 porții)

1 conservă de năut prefiert
1 mango
1 ardei gras
1 ardei iute
1 ceapă mică
1 lingură semințe de cânepă
2 linguri ulei de avocado
zeama de la o lămâne
sare, piper
o mână de busuioc, coriandru, pătrunjel, frunze de mentă proaspete

Mod de preparare

Clătește și scurge bine năutul, apoi lasă-l într-un castron mare.

Taie mango, ardeiul gras, ardeiul iute și toacă busuiocul, coriandrul, pătrunjelul și frunzele de mentă. Pune-le pe toate peste năut.

Stropește cu ulei, adaugă zeama de lămâie, semințele de cânepă, sare și piper după gust.

Poftă bună!

 

Citește și: 3 rețete cu legume de toamnă simplu de preparat și foarte gustoase

Citește și: Conserve de toamnă: Salată de gogonele în saramură

 

Sursă foto: Pixabay, eCuisine, Green Evi

Comments

comments

Lasă un răspuns