Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 3 rețete simple de supe pentru weekend

3 rețete simple de supe pentru weekend

retete supa

În sezonul cald, supele ne ajută să ne hidratăm corpul, iar în cel rece să ni-l încălzim. Cu alte cuvinte, o supă delicioasă este binevenită oricând! Dacă nu știi ce să gătești rapid și simplu în weekend, testează aceste rețete pe care le-am încercat și pe care ți le recomandăm și ție.

Supă franțuzească de primăvară

Ingrediente (10 porții)

2 litri de apă
1/4 cană unt
500 gr praz tocat
500 gr spanac proaspăt
1 ceapă tocată
3 cartofi mari tocați
2 morcovi mari tocați
1 buchet de sparanghel proaspăt, tăiat în bucăți de 2,5 cm
1/3 ceașcă orez alb
4 lingurițe de sare
1 ceașcă smântână de gătit

Mod de preparare

Se topește untul într-o oală mare, la foc mediu.

Se adaugă prazul și ceapa și se gătesc până se înmoaie.

Se toarnă apa în oală. Se adaugă cartofii, morcovii, sparanghelul și orezul. Se condimentează cu sare. Aduceți la fierbere, reduceți căldura și fierbeți 30 de minute, până când legumele și orezul sunt moi.

Se adaugă spanacul și smântâna în amestecul de supă și continuați să gătiți aproximativ 5 minute înainte de servire.

Supă de fasole și verdeață

Ingrediente (6 porții)

2 linguri de ulei de măsline extra virgin
4 căței de usturoi tăiați în felii subțiri
4 căni de supă de pui
un praf fulgi de ardei roșu
2 conserve fasole albă
2 lingurițe de oregano
1/2 linguriță de zeamă de lămâie
1 filet de anșoa
1 cap de andivă tocată
sare și piper negru după gust

Mod de preparare

Se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiță la foc mediu. Se adaugă usturoi și se amestecă cam 20 de secunde.

Se toarnă supa de pui. Se aduce la fierbere și se gătește până când lichidul este redus la jumătate (6-8 minute). Se adaugă fulgi de ardei roșu.

Se adaugă fasolea; se aduce la fierbere și se gătește încă 6-8 minute. Apoi, se adaugă oregano, zeama de lamaie și fileurile de anșoa. Se lasă pe foc încă 3 minute.

Se pune andiva în amestecul de fasole; se reduce căldura și se amestecă ușor aproximativ 5 minute.

Se condimentează după gust cu sare și piper.

Supă thailandeză cu cartof dulce

Ingrediente (2 porții)

2 piepți de pui fără piele
500 g cartof dulce tăiat cuburi
2 căței de usturoi tocați
1 ardei iute roșu, fără semințe și tocat
2 cm ghimbir tocat
1 tijă lemongrass
25 g coriandru
2 linguri pastă thai roșie
750 ml supă de pui
160 ml cremă de cocos
1 lingură ulei măsline
sucul de la 1 limetă
1 linguriță de zahăr
1/2 linguriță sos de pește
pâine prăjită (pentru servit)

Mod de preparare

Se încălzește uleiul într-o cratiță mare. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, lemongrass, coriandru și pasta de curry și se fierbe timp de 2 – 3 minute.

Se adaugă supa de pui, crema de nucă de cocos și cartofii dulci și se fierbe timp de 15 minute (sau până când cartofii sunt moi).

Se scoate lemongrass din supă și se aruncă.

Se transferă amestecul într-un blender și se pasează până la omogenizare.

Se transferă apoi din nou în oală. Se adaugă carnea de pui și se fierbe la foc mic 5-10 minute.

Se încorporează sucul de lămâie, zahărul și sosul de pește.

Se presară frunze de coriandru și se servește.

Poftă bună!

 

Citește și: Cum se prepară cel mai bun sos pesto

Citește și: 3 rețete delicioase cu quinoa

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns