Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 3 rețete simple și gustoase cu tofu

3 rețete simple și gustoase cu tofu

retete tofu

Cu un conținut scăzut de colesterol și bogat în fier, calciu, fosfor și magneziu, tofu este un aliment pe care ar trebui să îl incluzi mai des în alimentația ta, fie că ești vegan, vegetarian sau omnivor.

Numit și „brânză de soia” (deși în afară de culoare și formă nu prea are asemănări cu brânza), tofu poate fi găsit în orice supermarket în diferite variante: simplu, cu verdețuri, afumat etc. Pentru că nu are un gust propriu deloc intens, este un aliment foarte versatil și se poate adăuga în diferite preparate culinare.

Astăzi îți prezentăm 3 rețete simple și gustoase cu tofu pe care să le încerci și tu.

Burgeri de tofu

Ingrediente (4 porții)

1/2 ceașcă sos de soia
2 linguri de zahăr
1 lingură oțet alb
400 gr tofu extra-ferm stors
2 linguri de ulei de măsline
4 felii de Cheddar
1 lingură de germeni de lucernă
câteva ridichii mici, tăiate felii
4 chifle
honey mustard

Mod de preparare

Combină sosul de soia, zahărul și oțetul într-o cratiță. Gătește pe foc mic timp de 5-7 minute, până când se îngroașă.

Taie tofu în 4 părți egale, transferă într-un castron și toarnă marinada deasupra. Lasă deoparte 15 minute, întorcând pe partea cealaltă la mijloc.

Gătește burgerii timp de 2 minute pe fiecare parte la tigaie (sau 1-2 minute pe fiecare parte la grătar, fără ulei).

Pune pe fiecare burger o felie de Cheddar și mai gătește 2 minute sau până când cașcavalul se topește.

Pune apoi burgerii în chifle, ridiche, germeni de grâu și honey mustard deasupra.

Salată asiatică

Ingrediente (4 porții)

3 linguri ulei de rapiță
2 linguri oțet de orez
1 lingură miere
1 lingură sos de soia (de preferat cu conținut redus de sare)
1 lingură ulei de susan
1 linguriță ghimbir proaspăt tocat
1/2 linguriță sare
400 gr tofu extra-ferm stors tăiat cubulețe
salată mixtă de legume
2 morcovi medii decojiți tăiați felii
1 castravete mare tocat

Mod de preparare

Într-un bol, amestecă uleiul de rapiță, oțetul, mierea, sosul de soia, uleiul de susan, ghimbirul și sarea.

Pune tofu și 2 linguri din dressing într-o tigaie mare. Gătește la foc mediu-mare 12-15 minute (până devine auriu), întorcând din când în când pe cealaltă parte.

Se amestecă apoi salata și se stropește cu dressing. Se servește imediat, cu tofu cald pus deasupra.

Tofu pane

Ingrediente (4 porții)

300 gr tofu extra-ferm stors
2 ouă
1 cană făină
1 cană pesmet
ulei vegetal pentru prăjit
condimentele tale preferate

Mod de preparare

După ce ai stors bine tofu, taie-l în felii sau în bucățele, duă preferințe.

Bate ouăle și condimentează-le după gust.

Dă tofu prin făină, apoi prin ouăle bătute, apoi prin pesmet, din nou prin ou și din nou prin pesmet. Prăjește-l în ulei câteva minute, până când e bine rumenit.

Poftă bună!

 

Citește și: Împletită cu tofu

Citește și: 3 rețete delicioase cu quinoa

 

Surse foto: Pixabay, Pinterest

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus