Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 5 idei pentru un mic dejun hrănitor și gustos

5 idei pentru un mic dejun hrănitor și gustos

retete mic dejun

Cu siguranță știi deja că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă ce obișnuiești să consumi dimineața, de fapt? Cel mai probabil și tu mănânci aproape același lucru în fiecare zi, nu-i așa? Astăzi ți-am pregătit 5 rețete pentru un mic dejun hrănitor și gustos, pentru a te ajuta să ai o alimentație mai diversificată.

Fulgi de ovăz (peste noapte)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeanette Annie Jørgensen (@jeanetteaj) on

Ingrediente (o porție)

1 cană fulgi de ovăz
2 lingurițe semințe de chia
1,5 căni de lapte vegetal
1/2 linguriță cacao sau scorțișoară
o mână de alune sau stafide
1 linguriță de miere (opțional)

Mod de preparare

Toarnă fulgii de ovăz, semințele de chia, cacaua/scorțișoara și mierea într-un bol. Încălzește ușor laptele, apoi toarnă peste și amestecă. Lasă deoparte peste noapte, pentru ca fulgii de ovăz și semințele să înmoaie. Dimineața următoare, pune în bol și alunele sau stafidele.

Baton energizant cu fulgi de ovăz și banane

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) on

Ingrediente (9 porții)

2 banane

1 lingură extract de vanilie

2 cești fulgi de ovăz

1/2 linguriță sare

1/4 cană curmale tocate

1/4 cană nuci sau migdale tocate

1/4 linguriță scorțișoară

Găsești aici modul de preparare.

Pâine prăjită cu humus și avocado

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daily Nutrition Fact (@caloriesmix) on


Ingrediente (o porție)

2 felii pâine prăjită
1 avocado
3 lingurițe de humus
sare, piper, boia dulce

Mod de preparare

După ce ai prăjit pâinea, întinde câte o linguriță și jumătate de humus pe fiecare felie. Apoi, taie avocado în felii și pune-le peste humus. La final, se condimentează cu sare, piper și boia dulce.

Burrito

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joseph Suarez (@joesveganfoodgram) on

Ingrediente

4 ciuperci tocate
2 căței de usturoi
jumătate de ceapă tocată
jumătate de ardei roșu
un pachet de tofu scurs
wraps
zeamă de lămâie
salată
avocado feliat
coriandru
sare
piper
pudră de chili
chimion

Mod de preparare

Călește ciupercile, ardeiul gras, usturoiul și ceapa. Spre final, pune în tigaie și tofu sfărâmat și condimentele și mai lasă pe foc 5 minute.

Întinde wrap-urile și pune pe ele salată, avocado feliat și amestecul din tigaie. Stropește cu zeamă de lămâie, apoi rulează.

Salată de spanac cu măr

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liliane Kevine (@liliane.kevine) on


Ingrediente (o porție)

150 gr baby spanac
1 măr
30 gr nuci
2 linguri ulei de măsline
1 lingură oțet balsamic
1 linguriță muștar
sare și piper

Mod de preparare

Prăjește nucile într-o tigaie uscată aproximativ 2 minute. Între timp, prepară dressing-ul, amestecând ulei de măsline, oțet balsamic, muștar, sare și piper.

Toarnă spanacul într-un bol, adaugă mărul feliat și stropește cu dressing. Amestecă bine, apoi adaugă și nucile prăjite.

 

Poftă bună!

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns