Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Baton energizant cu fulgi de ovăz și banane

Baton energizant cu fulgi de ovăz și banane

Baton energizant

Batoanele energizante sunt delicioase și reprezintă o soluție la îndemână atunci când nu știi ce să alegi drept gustare. Din păcate, cele pe care le găsim în magazine sunt pline de zahăr și nu tocmai sănătoase, motiv pentru care îți recomandăm să ți le faci singură, acasă.

Ingrediente (pentru 9 porții)

  • 2 banane
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 2 cești fulgi de ovăz
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 cană curmale tocate
  • 1/4 cană nuci sau migdale tocate
  • 1/4 linguriță scorțișoară

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 350 de grade și unge o tavă de copt de 23×23 cm folosind unt sau ulei de măsline.

2. Pasează bananele până când consistența este aproape lichidă.

3. Toarnă în amestec extractul de vanilie, fulgii de ovăz, nucile și un praf de sare (opțional).

4. Toarnă amestecul în tavă în mod egal, presându-l ușor. Presară apoi scorțișoara.

5. Coace la cuptor pentru 30 de minute, taie în 9 bucați egale, apoi lasă la răcit.

Poftă bună!

 

 

Sursă foto: Flickr

Comments

comments

Lasă un răspuns