
Bomboane cu nucă de cocos – De Mos Nicolae si de Crăciun, cu siguranță vrei să-ți răsfeți invitații cu deserturi delicioase, arătoase, dar și destul de ușor de pregătit. Cu atât mai mult când ai la îndemână câteva produse care îți scurtează timpul de stat în bucătărie. Iară sugestiile noastre de rețete cu care vei rămâne în amintirea oaspeților!
Pentru bomboane cu nucă de cocos ai nevoie de:
- 350 g ciocolată albă
- 150 g fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
- 4 linguri cu unt topit
- 1 linguriță cu esență de vanilie Dr. Oetker
- alune/migdale/nucă (facultativ)
- Pentru decor: fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
Mărunțește bine ciocolata albă (poți folosi și chipsuri de ciocolată) și pune-o într-un vas, la bain-marie până se topește, dar fără a o încălzi foarte tare. Dă deoparte, adaugă untul topit, călduț, și vanilia, încorporează-le foarte bine. Toarnă amestecul peste fulgii de cocos, amestecă, și formează biluțe potrivite ca mărime. În funcție de gust, poți adăuga câte un miez de nucă, migdală sau alună în fiecare dintre ele. Tăvălește-le prin fulgii de cocos și dă la rece până în momentul servirii.
Citeste si:
- Bomboane de ciocolata si-un chec
- Gustari sanatoase cu putine calorii
- Chec simplu si bun. Rapid, versatil si extrem de gustos!
Text: Mariana Fătulescu
Foto: Guliver/Stockfood