Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Bors rusesc, un rasfat din retetarul bunicii

Bors rusesc, un rasfat din retetarul bunicii

Am copiat reteta din caietul vechi al bunicii. Daca este sau nu reteta autentica de bors rusesc, nu stiu exact, stiu doar ca atunci cand bunica il facea, la gura mesenilor se bateau turcii!

Ingrediente pentru bors rusesc:

500 grame carne de vita fara os si fara grasime
Doi morcovi
O telina mica
O sfecla rosie medie
O jumatate de varza mica
Doi cartofi
Un ardei gras
Doua cepe.
Sare, piper, patrunjel verde, smantana pentru servit

Preparare pentru bors rusesc:

– Taie carnea in bucatele mici si fierbe-o in apa, cu un praf de sare, dupa ce ai luat toata spuma. Las-o sa fiarba, intr-o oala cu capac pana cand este aproape fiarta.
– Curata legumele si da-le pe toate, inclusiv varza, sfecla, ceapa si cartofii pe razatoarea mare si adauga-le in supa de carne care fierbe. Lasa totul pe foc inca 20-25 minute.
– Cand este gata, potriveste borsul de sare.
– Serveste borsul fierbinte, cu smantana sau iaurt si mult patrunjel proaspat tocat.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com


Sus