Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Brioșe de ciocolată (rețetă de post)

Brioșe de ciocolată (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

240 g făină

120 g zahăr brun

1 plic de praf de copt

240 ml apă minerală

80 ml ulei

100 g gem (caise, prune, căpșune)

20 g cacao

50 g chipsuri de ciocolată

esență de rom/vanilie, sare

Mod de preparare:

Amestecă apa minerală cu uleiul. Cerne făina cu cacaua, praful de copt și un vârf de cuțit de sare. Încorporează amestecul lichid în cel uscat, adaugă zahărul și gemul. Aromatizează cu esența preferată și adaugă chipsurile de ciocolată, amestecând ușor ca să nu le zdrobești.

Toarnă compoziția în formele de brioșă tapetate cu hârtie și dă la cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute sau până când scobitoarea-test iese curată.

Pentru un gust intens, topește la bain-marie 100 g de ciocolată neagră și adaugă o linguriță de ulei sau margarină, apoi toarnă amestecul peste brioșele scoase din cuptor.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns