Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Budinca de cafea

Budinca de cafea

Budinca de cafea este delicată că o îngheţată. Se prepara simplu şi este foarte gustoasă. Ingredientele sunt pentru patru-şase porţii.

Ingrediente

Şase felii de pâine (orice fel de pâine)
Două plicuri de ness
150 de grame de unt
6 ouă
3 linguri de pesmet fin
O cană cu lapte
150 de grame de zahăr tos
Puţin unt pentru uns formă, plus o lingură de zahăr pudra pentru pudrat budincă.

Tortul Reginei

Preparare

→ Începe să pregăteşti budincă de cafea prin a rupe în bucăţi pâinea. Pune pâinea într-un vas. Pune lapte pe foc şi când se încinge bine adaugă plicurile de ness.
→ Răstoarnă cafeaua peste pâine şi las-o să se înmoaie bine. Pune totul într-un blender, sau foloseşte o furculiţa şi transfoarma totul într-o pastă.
→ Freacă untul spumă cu zahărul, adaugă gălbenuşurile şi pesmetul. Adaugă şi pastă de pâine cu cafea. Omogenizează bine.
→ Bate spumă albuşurile şi încorporează-le în compoziţia de bază, încet, cu o spatulă.
→ Pune budincă la copt, într-o tavă rotundă, unsă cu uns şi tapetata cu zahăr, în cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 40-45 de minute.
→ Budincă se poate răsturna, este bună şi rece şi caldă, este delicioasă simplă, dar merge excelent cu frişcă.

Pasca cu mac

(Otilia Ignat)

Sursa foto: Thinkstock/Guliver


Lasă un răspuns

Sus