Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Budinca de conopida cu ciuperci

Budinca de conopida cu ciuperci

Budinca de conopida cu ciuperci este un rasfat pentru luna septemebrie, si trebuie sa o incerci. Preparata astfel conopida cu branza si ciuperci cere musai o salata verde alaturi si vei avea cina perfecta. Gustoasa, sanatoasa si foarte simpla! Din ingrediente rezulta  4-6 portii.

Ingrediente pentru budinca de conopida

800 de grame de conopida
250 de grame de ciuperci
25 de grame de unt
Doua linguri cu faina
250 mililitri de lapte
Doua lingurite de mustar
200 de grame de branza feta
Trei linguri cu smantana
Sare, piper negru proaspat macinat si un varf de cutit nucsoara
Trei linguri de pesmet
Trei linguri de parmezan ras pentru toppingul crocant

Preparare

→Fierbe conopida, circa 10 minute. Scurge conopida si las-o deoparte. Pune untul intr-un vas, pe foc, adauga faina, amesteca si stinge cu lapte. Adauga putina sare, piper si nucsoare si amesteca bine pana ce se leaga putin. Adauga smantana, amesteca si da deoparte.
→Pune o lingura de ulei si caleste ciupercile tocate feliute, timp de 2-3 minute apoi da-le deoparte. Pune peste ciuperci mustarul si branza rasa si amesteca-le usor. Adauga sosul alb si amesteca.
→Pune intr-un vas uns cu unt si tapetat cu o lingura de pesmet buchetelele de conopida fierte. Pune deasupra sosul alb cu branza si ciuperci.
→Amesteca pesmetul cu parmezanul ras si imprastie totul egal deasupra. Coace conopida cu branza si ciuperci la foc moale, timp de 30 de minute. Ultimele 10 minute da focul mai mare sa se rumeneasca frumos.
→Ciupercile si conopida combinate sunt delicioase impreuna si merg de minune cu salata.

Supa crema de conopida. Un deliciu de vara
Pizza cu blat de conopida


Lasă un răspuns

Sus