Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Budincă de pui. Simplu, rapid, dietetic, gustos

Budincă de pui. Simplu, rapid, dietetic, gustos

Budinca de pui este o mancare bună, rapidă, gustoasă și dietetică. Este o rețetă simplă, rapidă, bună pentru toți din casă.

Ingrediente

Un piept de găina fără os
Cinci felii groase de pâine
Un pahar de lapte
O legătură de pătrunjel
Cinci ouă
100 de grame de unt
Sare și puțin pesmet.

Preparare

→ Înmoaie pâinea în lapte și da pieptul de pui prin mașină de tocat.
→ Stoarce bine pâinea înmuiată și adaugă-o peste carnea de pui tocată.
→ Adaugă sare și verdeață tocată mărunt. Adaugă pe rând gălbenușurile de ou și untul topit.
→ Bate albușurile spumă și adaugă-le în compoziția de carne, amestecând ușor.
→ Pune mirodenii după gust. Poți adauga și un cățel de usturoi sau usturoi verde, tocat mărunt. Merce cimbru, piper, rozmarin uscat sau salvie.
→ Unge un vas cu unt și tapetează-l cu un strat mai gros de pesmet, pune compoziția și da vasul la cuptor 40 de minute, până se rumenește. Servește budincă de carne, cu sos de usturoi subțire sau cu sos de roșii sau cu smântâna.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus