Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Budinca de spanac

Budinca de spanac

Spanacul contine o substanta numita saponina, care faciliteaza absorbtia fierului si iodului din continut, dovedind astfel o eficienta ridicata in lupta cu anemia la copii, astenici sau in cazul femeilor cu o menstruatie puternica. Budinca picanta de spanac este o reteta ideala pentru cina sau pranz.

Perfect în dietele vegetariene, în cele care urmăresc scăderea în greutate, în dietele de detoxifiere şi în alimentaţia sănătoasă, în general, spanacul poate fi consumat crud sau preparat, sub formă de piureuri, salate, mâncăruri calde sau reci. Binefacerile pe care le aduce organismului sunt imense. Spanacul în dietă, în orice fel de dietă, este principală sursă de vitamină K, 100 de grame de spanac asigurant 500% din doză zilnică recomandată. Şi asta în condiţiile în care vitamină K este una din vitaminele preţioase pentru sănătatea organismului, aportul pe cale naturală, din alimente, fiind de cele mai multe ori insuficient.  În 100 de grame de spanac se mai găseşte dublul cantităţii de vitamină A necesară zilnic, 15% din necesarul de fier, calciu şi vitamină C.

Ingrediente:

650 g spanac
1 ceapa
1 ardei iute
2 oua
sare
piper
4 linguri pesmet
unt

Modul de preparare si alte detalii, AICI

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com


Lasă un răspuns

Sus