Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Bunătăți pentru Paște: Cotlete de miel cu garnitură de cușcuș și legume

Bunătăți pentru Paște: Cotlete de miel cu garnitură de cușcuș și legume

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

  • 6 cotlete de miel
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de usturoi pisat
  • 200 g zahăr brun
  • 80 ml oțet balsamic
  • 2 batoane de scorțișoară
  • ¼ linguriță de piper cayenne
  • sare
  • Pentru cușcuș
  • 60 g cușcuș
  • 1 morcov fiert
  • 50 stafide
  • 1 legătură de verdeață în amestec
  • ulei de măsline
  • sare, apă/supă clară fiartă

Mod de preparare:

Pune cușcușul și stafidele într-un castron nemetalic, toarnă lichid fierbinte cât să-l acopere, amestecă și acoperă.Lasă-l deoparte 15-20 de minute.

Între timp, pune uleiul într-o tigaie și rumenește cotletele de miel (deja asezonate) câte două minute pe fiecare parte. Pune-le într-un castron și dă-le deoparte.

Pune în aceeași tigaie usturoiul și rumenește-l un minut, la foc mic. Completează cu zahăr, oțet, scorțișoară, sare și piper. Lasă cât să obții un sos ușor lipicios. Adaugă cotletele și ține-le puțin pe foc ca să ia cât mai multă aromă.

Taie morcovul cubulețe și adaugă-l în salata de cușcuș împreună cu verdeața tocată fin, sare și ulei de măsline după gust.

Servește cotletele cu garnitură de cușcuș și sos din belșug.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns