
Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!
Ingrediente:
- 6 cotlete de miel
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de usturoi pisat
- 200 g zahăr brun
- 80 ml oțet balsamic
- 2 batoane de scorțișoară
- ¼ linguriță de piper cayenne
- sare
- Pentru cușcuș
- 60 g cușcuș
- 1 morcov fiert
- 50 stafide
- 1 legătură de verdeață în amestec
- ulei de măsline
- sare, apă/supă clară fiartă
Mod de preparare:
Pune cușcușul și stafidele într-un castron nemetalic, toarnă lichid fierbinte cât să-l acopere, amestecă și acoperă.Lasă-l deoparte 15-20 de minute.
Între timp, pune uleiul într-o tigaie și rumenește cotletele de miel (deja asezonate) câte două minute pe fiecare parte. Pune-le într-un castron și dă-le deoparte.
Pune în aceeași tigaie usturoiul și rumenește-l un minut, la foc mic. Completează cu zahăr, oțet, scorțișoară, sare și piper. Lasă cât să obții un sos ușor lipicios. Adaugă cotletele și ține-le puțin pe foc ca să ia cât mai multă aromă.
Taie morcovul cubulețe și adaugă-l în salata de cușcuș împreună cu verdeața tocată fin, sare și ulei de măsline după gust.
Servește cotletele cu garnitură de cușcuș și sos din belșug.
Citește și:
- Friptură de porc cu sos de fructe și vin (rețetă de Paște)
- Pui umplut cu orez aromat (rețetă de Paște)
- Crap cu salsa picantă (rețetă de Paște)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF