Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Bunătăți pentru Paște: Cozonac cu ciocolată

Bunătăți pentru Paște: Cozonac cu ciocolată

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 6 ouă
  • 50 g drojdie
  • 300 g zahăr
  • 3 pliculețe cu zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
  • 100 g nuci măcinate
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri cu cremă de ciocolată
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă cu esenţă de rom
  • sare, miere, ciocolată, mieji întregi de nucă

Mod de preparare:

Amestecă drojdia cu două linguri cu făină și 50 ml de lapte și lasă la dospit la loc cald. Separat, topeşte zahărul si zahărul vanilat în restul de lapte încălzit. Freacă gălbenuşurile cu un praf de sare şi coaja rasă de lămâie.

Cerne făina și fă în mijloc o adâncitură. Pune maiaua dospită, toarnă laptele și gălbenușurile. Frământă și pune treptat aluatul cu ulei până se încorporează complet. Acoperă cu un șervet și lasă-l la crescut circa o oră.

Între timp, amestecă nuca şi albuşurile bătute spumă, adaugă crema de ciocolată şi esenţa de rom.

Împarte aluatul în două părţi și întinde-le. Pune deasupra amestecul pentru umplutură și rulează-le separat, apoi unește-le între ele.

Pune cozonacul în tava unsă şi tapetată cu făină. Stropeşte-l cu puţină apă şi presară zahăr deasupra și câțiva mieji de nucă. Lasă-i din nou la crescut, cam 30 de minute. Coace-ș în cuptor, la foc potrivit, 45-50 de minute.

Când e gata, unge-l cu puțină miere și tapează marginile cu ciocolată răzuită.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus
\n