Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Bunătăți pentru Paște: Drob picant

Bunătăți pentru Paște: Drob picant

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

  • 450 g carne de pui/curcan tocată
  • 450 g cârnați picanți
  • 45 g pesmet
  • 2 ouă mari + 4 fierte
  • 120 ml lapte
  • 2 morcovi mici
  • 3 linguri de porumb boabe
  • 1 lingură de muștar dijonez
  • 1 tulpină apio
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 2-3 linguri de ketchup picant
  • rozmarin
  • sare, piper

Mod de preparare:

Toacă fin carnea de pasăre și curăță pielița de pe cârnați. Amestecă cele două cărnuri.

Sotează în ulei ceapa tocată fin, morcovii cubulețe, feliuțele subțiri de apio și boabele de porumb pentru 7-8 minute. Lasă-le deoparte să se răcorească.

Adaugă în amestecul de cărnuri muștarul, pesmetul, laptele, rozmarin, sare și piper după gust, iar la final legumele sotate. Omogenizează și toarnă ½ din compoziție într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu pesmet, pune ouăle fierte și restul de carne. Unge cu ketchup și dă la cuptor o oră.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus
\n