Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Bunătăți pentru Paște: Piept de rață cu sos de vin roșu

Bunătăți pentru Paște: Piept de rață cu sos de vin roșu

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

  • 2 piepți de rață
  • 300 ml vin roșu
  • 500 ml supă clară de legume/pasăre
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 1 praz
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 foi de dafin
  • 1 portocală
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

Condimentează carnea și pune-o într-o tigaie încinsă, câte 4-5 minute pe fiecare parte. Apoi, pune carnea într-o tavă și dă-o la cuptor pentru maximum 6-7 minute.

Între timp, pregătește sosul. Încinge puțin ulei într-o tigaie adâncă, rumenește rădăcinoasele tăiate, adaugă prazul, vinul, oțetul balsamic. Când a scăzut la jumătate, toarnă supa și lasă să se reducă totul până la jumătate. Strecoară sosul și servește-l peste pieptul de rață tăiat felii și felii de portocală proaspătă curățată de pielițe.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus