Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Bunătăți pentru Paște: Prăjitură cu marțipan

Bunătăți pentru Paște: Prăjitură cu marțipan

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

Pentru pasta de migdale

  • 250 g zahăr pudră
  • 250 g migdale măcinate fin
  • 2 albușuri bătute
  • 1 linguriță de esență de migdale

Pentru prăjitură

  • 175 g unt
  • 175 g zahăr brun
  • 3 ouă bătute + 1
  • 175 g făină
  • Sare
  • 350 g mix de stafide/coacăze
  • 50 g mix de coji confiate de lămâie/portocală
  • 1-2 linguri de gem de caise

Mod de preparare:

Pentru pasta de migdale, cerne zahărul și pudra de migdale, adaugă esența și albușurile bătute. Frământă până obții o pastă netedă și maleabilă. Ia o treime din compoziție și întinde-o atât cât este diametrul formei de copt. Restul împarte în jumătate: dintr-una întinde o foaie, din ce rămâne formează biluțe.

Pentru prăjitură, amestecă untul moale cu zahărul până ce acesta se topește. Încorporează cele trei ouă, unul câte unul, făina, sarea și, la final, fructele uscate și cojile de citrice tocate.

Toarnă jumătate din compoziție într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt, pune deasupra foaia de marțipan întinsă și acoperă cu restul compoziției. Dă la cuptor pentru 100 de minute sau până scobitoarea test iese curată. Scoate prăjitura pe un grătar și lasă-o să se răcească.

Unge apoi cu gemul de caise și acoperă prăjitura cu foaia de marțipan. Deasupra, unge din loc în loc cu ou bătut și așază biluțele de marțipan. Dă la cuptor până marțipanul capătă o culoare aurie.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus