Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Bunătăți pentru Paște: Rață cu portocale caramelizate

Bunătăți pentru Paște: Rață cu portocale caramelizate

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

  • 1 rață (1-1,5 kg)
  • 2-3 portocale
  • 100 ml vin alb
  • 400 ml apă
  • 2-3 lingurițe de miere
  • 1 linguriță de oțet balsamic
  • 100 g zahăr alb
  • 1 baton de scorțișoară
  • 150 ml apă
  • ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Freacă pasărea cu sare și piper proaspăt măcinat și pe interior, și pe exterior, apoi las-o 30 de minute la temperatura camerei.

Între timp, spală portocalele două dintre ele taie-le felii.

Umple rața cu jumătate din portocalele feliate și toarnă deasupra cu un amestec format din zeama de la cea de-a treia portocală, un strop de ulei și oțetul balsamic. Dă la cuptor, eventual într-o tavă cu grătar, la foc foarte mic, pentru vreo două ore. Stropește carnea din când în când cu sosul din tavă.

Pune pe foc apa cu zahărul și scorțișoara, iar când fierb, adaugă feliile de portocale rămase. Ține-le pe foc cât fructele să devină translucide și miezul se subțiază.

Servește rața cu portocale caramelizate. Și un vin bun.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus
\n