Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Bunătăți pentru Paște: Ruladă de carne cu fistic și prune

Bunătăți pentru Paște: Ruladă de carne cu fistic și prune

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

  • 750 g carne tocată amestec
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 75 g firimituri de pâine (nu uscate)
  • 2 ouă
  • 10-15 prune uscate
  • 20 mieji de fistic
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare:

Taie în jumătăți miejii și cât mai fin ceapa și usturoiul. Călește-le împreună în uleiul de măsline încins. Lasă-le deoparte să se răcorească.

Pune carnea într-un castron, încorporează un ou, amestecul de ceapă, usturoi și fistic, firimiturile de pâine, sare, piper negru proaspăt măcinat și cimbru după gust. Adaugă la final prunele tăiate (dacă-ți place gustul afumat, folosește prune afumate).

Omogenizează și pune în tava mică de cozonac, unsă cu ulei. Bate oul rămas și unge rulada. Dă la cuptor, la 180 de grade, până capătă o culoare rumenă (30-40 minute).

Las-o să se răcorească și servește-o cu felii de lămâie, măsline negre, frunze de salată.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus