Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Cea mai buna crema de portocale – facuta in casa

Cea mai buna crema de portocale – facuta in casa

Fa crema de portocale dupa aceasta reteta si o sa ma pomenesti. Este cea mai buna si cea mai fina crema de portocale care se poate imagina. Se face usor si este perfecta in orice anotimp. Este ideala ca atare, dar poate sa fie baza unui tort lejer sau umplutura pentru tarte sau briose.

Cream de portocale este un desert spectaculos, delicat si fin. Este un desert potrivit pentru o masa speciala, fara calorii inutile, din ingrediente simple si la indemana.

Ingrediente pentru crema de portocale

O lingura de gelatina pudra
Sucul strecurat de la patru portocale mari
Patru linguri de zahar pudra
O lingura cu miere
300 de grame de iaurt (de preferat normal), foarte proaspat si foarte bine scurs
Eventual, doua-trei linguri de lichior de portocale. In locul lichiorului poti folosi coaja rasa, foarte fin, de portocala si o lingurita de esenta de migdale.

Preparare pentru crema de portocale

Ca sa prepari crema de portocale amesteca pudra de gelatina in sucul de portocale, pana cand se dizolva complet. Adauga zaharul pudra si mierea si amesteca din nou. Pune totul pe foc si omogenizeaza bine, dar nu lasa sa fiarba. Da deoparte si lasa sa se raceasca foarte bine. Cand este bine racita adauga iaurtul.

Omogenizeaza si pune lichiorul sau coaja de portocala si esenta de migdale. Amesteca bine, pana ce crema devine relativ consistenta. Da totul la frigider pentru 4-6 ore. Scoate compozitia si folosind un mixer sau un blender omogenizeaza din nou, crema. Acum se poate servi.

Serveste crema de portocale simpla sau cu felii de portocala alaturi. Este delicioasa si cu totul speciala.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/


Lasă un răspuns

Sus