Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cea mai buna mancare de conopida

Cea mai buna mancare de conopida

Conopidă este un mare buchet cu flori! Flori din care poţi face cea mai bună mâncare de conopidă. Conopida la cuptor, este cea mai bună mancare de conopidă, pe care trebuie să o încerci. Se face uşor, este delicioasă şi foarte sănătoasă.

Ingrediente

O conopidă mare
Trei linguri de pesmet
Doi căţei de usturoi
O legătură de pătrunjel proaspăt
Sare, piper
Două linguri de parmezan ras (sau altă brânză bine uscată, data prin răzătoare)
Patru linguri de ulei

Preparare

→ Curată şi desfă în buchetele conopidă. Tăie-le în două dacă sunt prea mari. Pune pe foc o oală cu doar un deget de apa. Când clocoteşte pune conopidă şi acoperă vasul cu un capac. Lasă-o să fiarbă circa 10 minute la foc mic. Scurge apa. Pune conopidă într-o sită şi las-o să se scurgă bine.
→ Amestecă pesmetul cu usturoiul tocat foarte mărunt şi cu parmezanul. Pune ulei într-un vas care merge la cuptor. Pune sare şi piper peste conopidă, după gust, şi înmoaie fiecare bucăţica în amestecul de pesmet. Aşează bucăţele de conopidă în tavă, într-un singur strat. Coace conopidă, în cuptotul bine încins, circa 20 de minute până ce căpăta o culoare frumoasă, iar pesmetul se rumeneşte.
→ Serveşte conopidă imediat cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, presărat deasupra. Poţi adauga smântâna sau iaurt, dar cremă de usturoi.

 

Comments

comments

Leave a Reply