
Folosit în general pentru prepararea pastelor, sosul Alfredo mai poate fi adăugat și salatelor, folosit ca marinadă pentru porc, vită și pui, ca sos pentru pizza, în amestecul pentru chiftele și nu numai.
Astăzi îți vom prezenta o rețetă de sos Alfredo absolut delicioasă și care este gata în doar 10 minute.
Ingrediente (4 porții)
jumătate de cană de unt
230 gr cremă de brânză
2 lingurițe pudră de usturoi
2 căni de lapte
170 gr parmezan ras
piper negru după gust
Mod de preparare
Se topește untul într-o cratiță medie, la foc mediu. Se adaugă crema de brânză și praful de usturoi. Se adaugă lapte, puțin câte puțin.
Se adaugă parmezanul și se amestecă constant pentru a nu se forma cocoloașe. Se adaugă piper după gust.
Se ia de pe foc atunci când sosul atinge consistența dorită. Dacă sosul s-a îngroșat prea tare, mai adaugă puțin lapte.
Citește și: Paste vegetariene
Citește și: Paste cu broccoli și suc de portocale
Sursă foto: Pexels