Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Cel mai simplu tort cu ciocolata si cafea

Cel mai simplu tort cu ciocolata si cafea

Exista zeci de retete de tort de ciocolata, dar cele cu ciocolata si cafea sunt mai rare. Il poti pune pe lista cu cele mai bune si pe cel de jos. Partea cea mai frumoasa este ca se face foarte usor, este incredibil de bun si se poate adapta. Poti sa faci din boat un delicios chec simplu sau glazurat, il poti coace intr-o tava rotunda si mai inalta pentru a face un blat d etort sau in tava intinsa pentru prajitura. Glazura este delicioasa, si poate sa fie fata pentru prajitura in tava sau crema pentru un tort de ciocolata si cafea.

Ingredientele sunt pentru o tava medie de chec, pentru o tava mica de aragaz sau pentru o tava rotunda, pentru blat, cu diametrul de 20 de centimetri.

Blat pentru tort cu ciocolata si cafea

250 de grame de faina
200 grame de zahar sau mai putin (150)
100 de grame de cacao
Un praf de copt (3/4 lingurita)
Un varf de cutit de sare
2 oua
100 mililitri de lapte integral
50 de mililitri de ulei
Aroma
100 militri de cafea simpla, neindulcita si nu foarte tare fierbinte

Glazura pentru tort cu ciocolata si cafea

200 de grame de ciocolata lapte
100 mililitri de smantana
Arome

Preparare pentru tort cu ciocolata si cafea

→ Pregateste tava. Trebuie unsa si tapetata cu faina – o poti tapeta si cu pudra de migdale sau cu fulgi de cocos maruntiti in masina de cafea.
→ Amesteca faina, zaharul, pudra de cacao, praf de copt si sarea.
→ Bate separat ouale ca pentru omleta si adauga lapte, uleiul si aromele si amesteca bine pana la incorporate. Pune amestecul de fainuri in cel cu oua treptat si amesteca cu mixerul pentru omogenizare. Amesteca totul la viteza medie pentru doua minute.
→ La final in compozitie adauga cafeaua foarte fierbinte. compozitia finala va fi subtire.
→ Se toarnă aluatul in vasul pentru copt. Se coace timp de 35-40 minute, la foc potrivit, in cuptorul bine incins. fa testul cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.
→ Lasa blatul sa se raceasca in tava, 10-15 minute apoi scoate-l pe un gratar
→ Crema se face extrem de simplu. Topeste la microunde ciocolata la putere de 50%, in trepte de cate 30 de secunde, amestecand după fiecare incalzire, pana cand se topeste complet.
→ Lasa ciocolata sa se racoreasca amestecand cu o lingura, apoi adauga smantana si aromele pana cand crema este bine combinata.
→ Pune crema si lasa totul la rece pentru o ora-doua.
→ Il poti servi simplu, cu inghetata, cu fructe de sezon sau cu frisca ori sirop de fructe. Blatul e umed si pufos si nu trebuie insiropat.

 

Citeste si:

Tort cu branza de vaci si frisca

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/


Lasă un răspuns

Sus