Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Chec cu banane, iaurt si ciocolata

Chec cu banane, iaurt si ciocolata

Aceasta prajitura este combinatia ideala. Are cele trei ingrediente magice: banae, iaurt si ciocolata, iar reusita este garantata.

Ingrediente pentru chec cu banane, iaurt si ciocolata

3 banane coapte
100 grame ciocolata alba
3 borcane de iaurt de 150 de grame
3 linguri cu smantana
8 linguri cu zahar
5 oua
Sase-sapte linguri de pesmet dulce (facut fie din resturi de cozonac, fie din biscuiti dulci pisati, fie din pandispan – pesmetul trebuie sa fie bine uscat si macinat mai mare)
Coaja rasa de portocala, praf de copt
150 grame stafide
Alte doua borcane de iaurt, doua linguri de zahar pudra si coaja de portocala, pentru servit.

Preparare:

Striveste bananele cu furculita si amesteca-le cu pesmetul, apoi adauga iaurtul si omogenizeaza bine cu mixerul. Adauga coaja de portocala si un varf de cutit de praf de copt.

Separat, bate ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste complet. Topeste ciocolata in bain-marie si amestec-o cu smantana. Pune in crema de oua ciocolata topita (racita) amestecata cu smantana. Adauga crema de pesmet cu bananele, iaurtul si stafidele. Amesteca incet ca sa nu se lase.

Unge o tava cu unt, tapeteaz-o cu hartie de copt, rastoarna compozitia si coace-o in cuptorul incins, la foc potrivit, 40 – 45 de minute. O poti rastura usor, dupa ce se racoreste.

Amesteca cele doua borcane de iaurt, cu mixerul cu zaharul pudra. Adauga coaja de portocala.

Prajitura se preteaza pentru a fi coapta intr-o tava inel. Baga la congelator iaurtul 15-20 minute inainte de a-l servi. Serveste felii de prajitura (rece) impreuna cu o lingura de iaurt cu portocale. Poti servi si cu inghetata de vanilie.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus