Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Chec cu cafea

Chec cu cafea

Nu știu care este părerea voastră dar eu cred că diversele rețete de chec sunt printre cele mai bune și mai parctice prăjituri de casă. Acesta este și motivul pentru care am o adevărată colecție de rețete de chec. Unul mai bun că altul, unul mai ușor de preparat că altul. Am completat colecția cu un delicios chec cu cafea.  

250 de grame de făină
O lingură de cacao
3 ouă
160-180 grame de zahăr (se poate crește sau descrește după gust)
2 lingurițe de ness
100 ml de lapte
100 ml de ulei
1 ceașca de cafea tare îndulcită deja (60-80 ml)
Extract de vanilie
Un plic de praf de copt

Preparare

→ Pregăteste cafeaua și lasă-o să se răcească.
→ Bate ouăle cu zahărul până când amestecul este pufos.
→ Adaugă laptele, uleiul, vanilie și în cele din urmă cafeaua. Omogenizează bine compoziția după fiecare ingredient adăugat.
→ Adaugă făină, amestecată în prealabil cu o pudra de cacao și praful de copt, în două trei etape, amestecând bine după fiecare.
→ Unge cu unt o tavă de 24 cm în diametru și se coace checul la 180 de grade timp de aproximativ 35 de minute.
→ Scoatet checul din tavă după ce se răcește.

Poate fi servit că atare sau îi poți face o glazură de caramel, așa cum am făcut eu.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus