Chiftelute in sos alb

Ingrediente pentru chiftelute

  • 500 g carne tocata
  • 2 cartofi medii
  • faina
  • 2 cepe, 2 oua
  • 1 lingura cu patrunjel verde
  • 1 lingurita cu marar verde
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
Ingrediente pentru sos

  • 30-40 g unt
  • 2 linguri cu faina
  • 500 ml lapte
  • 100 g smantana
  • zeama de la ½ lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

PASUL 1: Pentru chiftelute, caleste ceapa in doua linguri cu ulei. Da ceapa prin masina de tocat impreuna cu cartofi cruzi curatati.

PASUL 2: Adauga ouale, carnea, condimenteaza cu sare si piper, pune patrunjelul si mararul tocate marunt. Amesteca bine, formeaza chiftelute, tavaleste-le prin faina si prajeste-le in ulei incins.

PASUL 3: Pentru sos, topeste untul cu faina, amestecand bine, si stinge cu laptele, adaugat treptat ca sa nu ramana cocoloase, si smantana.

PASUL 4: Sareaza si pipereaza dupa gust, adauga sucul de lamaie si patrunjelul tocat marunt.

PASUL 5: Toarna sosul peste chiftelutele prajite si da tava la cuptorul incins pentru 15-20 de minute.

 



Comments

comments

Articole similare

Leave a Reply

Sus