Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Cinci retete cu ciuperci

Cinci retete cu ciuperci

Ciupercile sunt un aliment excepţional, au puţine calorii şi un aport nutritiv valoros. Sunt bogate în vitamine, minerale şi conţin elemente care le fac ideale în dietă care urmăreşte scăderea în greutate. Un alt avantaj al ciupercilor este faptul că se găsesc uşor, practic în orice mare magazin. Pe lângă ciupercile de cultură trebuie să încerci şi ciupercile nobile, de pădure, care sunt un pic mai scumpe, dar admirabile în ceea ce priveşte bogăţia gustului. 

Ciuperci cu paste

Fierbe 400 de grame de paste. Încinge o lingură de ulei şi căleşte împreună circa 500 de grame de ciuperci tocate în bucăţi mari, împreuna cu o ceapă potrivită, tocată mărunt, şi un căţel de usturoi. Lasă totul împreună circa 10 minute, stinge cu un pahar de vin alb sau cu supă de pui. Da deoparte. Adaugă, în amestecul fierbinte, trei linguri de brânză mascarpone sau smântâna degresata. Amestecă şi potriveşte de sare şi piper. Amestecă cu pastele scurse bine şi serveşte cu pătrunjel proaspăt şi puţin parmezan ras.

Ciuperci umplute

Ai nevoie de 24 de ciuperci mari. Rupe picioruşele şi toacă-le mărunt. Adaugă trei linguri de parmezam, un căţel de usturoi măcinat fîn. Amestecă totul cu două ouă bătute că pentru omletă şi o lingură de pesmet fin (sau nucă măcinată). Umple bine pălăriile şi coace totul, în cuptorul încins bine, circa 20 de minute. Serveşte fierbinte. Ingredientele sunt pentru 4 porţii.

Ciuperci pe pâine prăjită

Reţetă este perfectă dacă foloseşti ciuperci de pădure. Tăie în două doar ciupercile mari. Încinge puţin ulei şi căleşte ciupercile cu puţină sare, piper şi rozmarin uscat, pe foc mare, câteva minute. Rumeneşte bine în cuptor felii de pâine. Striveşte un căţel de usturoi şi freacă-l cu o lingură de ulei de măsline. Unge uşor fiecare felie cu puţin mujdei şi pune ciuperci călite. Serveşte imediat.

Ciuperci cu piept de pui

Toacă mărunt vreo 10-12 ciuperci mari. Adaugă o ceapă tocată mărunt şi căleşte totul într-o lingură de ulei. Pune sare, piper, cimbru uscat şi un căţel de usturoi mărunţit. Tăie feliile de piept de pui (că cele pentru şniţele), dar ceva mai groase. Fă un buzunar şi umple-l cu amestecul de ciuperci. Prinde marginile cu o scobitoare şi pune puiul pe grătar. Serveşte imediat, alături de o salată simplă.

Pizza de ciuperci

Ai nevoie de nişte pălării mari. Prepară o pastă de roşii din bulion de foarte bună calitate, puţin muştar şi un pic de miere. Pune în fiecare pălărie pastă de tomate. Pune deasupra o felie subţire de mozzarella, stropeşte cu puţin ulei şi coace pălăriile la foc iute pentru 5 minute. Serveşte imediat cu verdeaţă proaspătă.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns