Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Cina de vara – cateva retete

Cina de vara – cateva retete

Folosește bunătățile verii pentru a pregăti cele mai ușoare și delicioase cine! 

Supă rece de castraveți

Ingrediente

  • 6 castraveţi
  • 1 legătură de mărar
  • 2 frunze de busuioc
  • 1 ceapă
  • 600 ml supă clară de legume
  • 200 g iaurt
  • 100 ml smântână (12% grăsime)
  • 8 felii de baghetă
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 linguri cu castravete ras
  • piper măcinat
  • sare

Mod de preparare

  1. Curăță de coajă castraveţii și taie-i cubulețe. Spală şi taie mărunt mărarul și busuiocul. Curăță și taie ceapa.
  2. Pune castraveții într-un castron împreună cu ceapa, ierburile și supa clară de legume. Mixează bine. Adaugă iaurtul, smântâna, sare și piper proaspăt măcinat. Acoperă supa și dă-o la rece pentru două ore.
  3. Rumenește feliile de baghetă. Curăță ardeiul gras de semințe și taie-l mărunt. Servește supa cu ardei gras, castraveţii raşi (bine scurs) și felii de baghetă rumene.

Turnulețe cu pui și dovlecei

Ingrediente

  • 2 piepți de pui fără piele
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline
  • sare și piper
  • 200 g rădăcini de barba-caprei (sau scorzonera)
  • 1 lingură cu unt
  • 75 ml vin alb sec
  • 2 dovlecei potriviți
  • ½ legătură de busuioc
  • 50 g parmezan

Mod de preparare

  1. Așază carnea de pui între două folii alimentare și bate-o cu ciocanul de șnițele.
  2. Pune-o într-o tavă, unge-o cu puțin ulei, dă cu sare și piper și bag-o la cuptorul înfierbântat pentru 15-20 de minute, cât să se pătrundă, dar să nu se usuce.
  3. În acest răstimp, taie rădăcinile de barba-caprei în bucăți potrivite și sotează-le într-un amestec de unt și vin.
  4. Taie dovleceii felii subțiri, unge-le cu ulei de măsline și rumenește-le pe un grătar încins. Taie puiul felii și montează turnulețele.
  5. Adaugă în farfurii câte o lingură cu scorzonera sotată, frunze de busuioc, parmezan și stropește cu foarte puțin ulei de măsline.

File de cod cu salată multicoloră de ardei

Ingrediente

  • 800 g file de cod
  • 6 căței de usturoi
  • 1 legătură de tarhon
  • 3 fire de busuioc
  • 2 ardei grași roșii
  • 2 ardei grași verzi
  • 1 ardei gras galben
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare

  1. Coace ardeii pe plită, pune-i într-un vas, presărați cu sare, acoperă și lasă-i zece minute. Curăță-i de coajă și semințe, taie-i felii și pune-i într-un castron, acoperiți cu o folie.
  2. Pune fileurile de cod într-o tavă, toarnă câteva picături de ulei de măsline, tarhonul tocat mărunt, cățeii de usturoi zdrobiți, dar necurățați și dă-le la cuptor 20 de minute.
  3. Servește fileurile de cod pe pat de salată multicoloră de ardei şi presară deasupra frunze de busuioc.

 

Articol preluat din ediția de august 2014 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Thinkstock


Lasă un răspuns

Sus