Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Cina usoara de vara – idei de retete simple si bune

Cina usoara de vara – idei de retete simple si bune

Mercurul din termometre nu este prea prietenos, dar prepararea lor nu-ți va răpi mult timp și vei sta puțină vreme în bucătărie.

Cannelloni de vinete cu brânză și roșii

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 500 g brânză de capră moale
  • 250 g roșii cherry
  • 1 legătură de busuioc
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Spală și șterge de apă vinetele. Taie-le felii subțiri, unge-le cu puțin ulei de măsline, dă-le cu un praf de sare și ulei și frige-le pe ambele părți pe un grătar încins.
  2. Între timp, taie fin busuiocul. Adaugă-l peste brânza de capră împreună cu două linguri cu ulei de măsline, sare și piper după gust.
  3. Pune câte o linguriță cu brânză pe fiecare felie de vânătă, rulează și așază-le într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei.
  4. Presară roșioarele cherry, sare și piper proaspăt măcinat, stropește cu ulei și dă la cuptor pentru un sfert de oră.
  5. Servește imediat, alături de o salată de rucola.

Miniflanuri cu brânză Roquefort

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 300 ml smântână
  • 6 ouă
  • 150 g brânză Roquefort
  • 1 legătură de chives
  • unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Pune într-un vas pe foc laptele, smântâna și brânza sfărâmată. Lasă până ce se topește brânza. Dă deoparte și lasă să se răcească.
  2. Bate ouăle cât mai bine, adaugă amestecul lichid, sare și piper după gust, frunzele de chives tocate.
  3. Unge cu unt formele de copt (șase ramekinuri) și toarnă compoziția. Așază formele într-o tavă și toarnă apă caldă cât să ajungă la trei sferturi din în`lțimea formelor.
  4. Dă la cuptor pentru 40-45 de minute, la 150ºC. Lasă-le să se răcorească înainte de a le scoate din forme și servește-le alături de salată verde.

Quesadilla

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 200 g ciuperci
  • 400 g brânză cheddar
  • 8 foi de tortilla
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2 lingurițe cu amestec mexican de condimente
  • 5 roșii
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1 ardei iute
  • pătrunjel verde
  • 1 limetă
  • piper negru măcinat
  • sare

Mod de preparare

  1. Feliază cât mai fin dovlecelul și ciupercile spălate.
  2. Pentru amestecul mexican de condimente, combină câte o linguriță cu chili, praf de usturoi, praf de ceapă, două lingurițe cu paprika și câte o jumătate de linguriță cu chimen pisat, oregano, fulgi de ardei, sare, piper negru măcinat. În funcție de preferințe, adaugă un praf de cuișoare pisate și unul de scorțișoară.
  3. Încinge două linguri cu ulei și înăbușă ciupercile și dovleceii. Asezonează după gust cu amestecul mexican de condimente.
  4. Taie în cubulețe roșiile și ceapa, mărunțește ardeiul iute și pătrunjelul. Adaugă sare și piper măcinat, picură ulei și zeamă de limetă și amestecă.
  5. Pune pe foc mic o tigaie. Când s-a încins, așază în ea o foaie de tortilla. Presară pe jumătate din foaie brânza rasă și 1-2 linguri cu amestec de legume. Acoperă cu cealaltă jumătate de tortilla și presează ușor.
  6. Când brânza începe să se topească, întoarce tortilla cu ajutorul unei spatule și lasă pe foc două minute. Serveşte cu salată de roşii.

 

Articol preluat din ediția de august 2014 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Thinkstock


Lasă un răspuns

Sus