Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Ciorbă de legume. Cea mai buna rețetă

Ciorbă de legume. Cea mai buna rețetă

Una din tradițiile gastronomiei romanești este ciorba. Cred că aici, la capitolul ciorbă românul excelează, iar ciorbele românești sunt unice. Aromele și combinațiile de dulce-acru, fac din ciorbele românești o veritabilă carte de vizită culinară insuficient exploatată.

Conform tradiției românești, ciorba este primul fel al mesei și se servește întotdeauna prima, înaintea celorlalte feluri de mâncare din meniu. Acest preparat are un conținut caloric redus și poate fi consumat la orice oră din zi, inclusiv la masa de cină.

Pentru că nu există român care să nu saliveze în fața unei farfurii cu ciorbă, ciorba fiind și una dintre mâncărurile sănătoase, mai ales dacă este făcută în mod tradițional, prepară și tu o ciorbă de legume de iarnă. Este extraordinar de bună, foarte sănătoasă și se face repede.

Noi îți propunem o rețetă de ciorbă delicioasă, care are în compoziție foarte multe legume sănătoase, un aport de vitamine ideal pentru organismul nostru.

Ciorba de legume are toate legumele posibile (unele proaspete, altele congelate dacă nu se găsesc proaspete)

Ingrediente

foto: 123rf.com

    • 250 de grame de boabe de fasole fiartă
      (poate fi înlocuită cu mazăre sau fasole verde)
    • Două cepe
    • Doi cartofi
    • Trei morcovi
    • Două fire de praz
    • 100 de grame de țelină
    • Trei ardei roșii sau verzi
    • Miezul de la o varză albă
    • Ulei, sare și piper
    • Sucul de la două lămâi
    • O legătură de pătrunjel verde
    • Două fire de tarhon
    • O lingură de pastă de tomate și o cutie mică de roșii în suc propriu

Trei trucuri geniale pentru succesul oricarei diete

Preparare

→ Curăță toate legumele.
→ Pune doi litri de apa pe foc să fiarbă.
→ Toacă ceapă mărunt, prazul (cu tot cu frunze) feliuțe, ardeiul fideluta, morcovii și rădăcină de țelină bucățele.
→ Pune toate acestea în ulei și călește-le bine. Adaugă un praf de sare.
→ Toaca marunt varza. Pune varza peste legume și amestecă puțin. Lasă toate legumele circa 15 minute pe foc.
→ Când apa fierbe pune cartofii bucățele. Când apa începe din nou să fiarbă, adaugă fasolea boabe.
→ Lasă ciorba să ajungă din nou la fierbere și adaugă toate legumele din tigaie cu tot cu sucul lasat.
→ Acoperă oală și lasă ciorbă să fiarbă la foc mic, circa 10 de minute.
→ Adauga pasta de tomate și roșiile în suc propriu.
→ Fierbe totul încă cinci-zece minute.
→ Dă ciorbă jos de pe foc, las-o să se răcorească puțin, adaugă pătrunjelul tocat mărunt și sucul de lămâie. Potrivește de sare.

Servește ciorbă de legume fierbinte cu puțin parmezan ras deasupra și pâine proaspătă.
Poți adaugă în ciorbă iaurt sau puțină smântănă.
Poți drege ciorba cu un ou bătut și câteva linguri de lapte.
De fiecare data este delicioasă!

Îți mai recomandăm și:

Supă de iarnă cu legume

Dietă cu supă de pui

Ciorbă de perișoare

Articol exclusiv online

Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

2 thoughts on “Ciorbă de legume. Cea mai buna rețetă

    1. ma bucur ca iti place si ca o apreciezi. eu am invatat sa o fac de la bunica. o moldoveanca super priceputa in ale bucatariei. 🙂

Lasă un răspuns