Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Ciorba de perisoare, reteta bunicii

Ciorba de perisoare, reteta bunicii

Ciorba de perisoare este o reteta tipic romaneasca. Poate ca are ceva influente turcesti, dar reteta dupa care este preparata in prezent este a noastra!

Ingrediente pentru ciorba de perisoare

3 morcovi
2 cepe mari
2 ardei grasi rosii
2 rosii decojite si taiate mărunt
Un cartof mare
O radacina de patrunjel
Frunze de patrunjel, leustean si telina
Ulei, sare, piper, bors si smantana, dupa gust

Ingrediente pentru perişoare:

300 de grame de carne tocata (doar de porc sau de vita si pui, sau in ce combinatii vrei tu)
Un ou
Un pumn de orez
Cateva frunze de patrunjel, taiate marunt
Putin ulei

Preparare pentru ciorba de perisoare

→ Caleste ceapa, in putin ulei. Adauga morcovii si radacina de patrunjel tocate marunt sau date prin razatoare. Cand legumele s-au inmuiat pune apa clocotita ( circa 2,5 l de apă).
→ Cand ciorba clocoteste din nou, adauga cartoful bucatele si ardeiul tocat marunt. La final pune rosiile si lasa totul sa fiarba la foc mic, 10-15 minute, cu capac.
→ In paralel, se amesteca ingredientele pentru perisoare si se fac bilutele cat nucile
→ Cand clocoteste ciorba, se adauga perisoarele (este foarte important ca ciorba sa clocoteasca, altfel perisoarele se vor sfarama)
→ Tine oala la foc mic, ca sa clocoteasca la foc domol.
→ La final pune frunzele de patrunjel, telina si leusteanul sau doar ceea ce-ti place, dar toate ierburile acestea impreuna dau un gust special ciorbei.
→ La final pune sare si piper.
→ Poti lasa ciorba de perisoare dulce sau o poti acri cu bors.
→ Se serveste cu smantana si pana proaspata!

Citeste si:

Supa alba (Soup de chalet)
Supa de rosii din trei ingrediente
Ciorba de legume. Cea mai buna reteta

Sursa foto: pexels.com


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus