Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Clatite de cartofi cu sos de hrean

Clatite de cartofi cu sos de hrean

Rösti este un preparat elvetian, alcatuit in mare parte din cartofi, preparati in stilul unei placinte. Initial, era un preparat pentru micul dejun, dar in prezent este consumat in toata Elvetia. Incearca si tu aceasta reteta de cartofi cu sfecla si hrean, recomandata de Jamie Oliver.

Ingrediente

2 cartofi mari
½ ceapa rosie
1 catel de usturoi
1 ½ lingurita chimion
3 linguri ulei
2 sfecle rosii
2 linguri de sos de hrean

Dai prin razatoarea cea mare cartofii, apoi storci excesul de lichid din ei.

Cureti si tai fin ceapa, pisezi usturoiul, apoi rumenesti usor chimionul intr-o tigaie uscata. Speli si cureti sfecla rosie, apoi o dai prin razatoare.

Amesteci cartofii, ceapa si usturoiul intr-un castron mare, adaugi chimionul si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Framanti cu mana si formezi 4 chiftele turtite, precum cele de la burgeri.

Incingi uleiul intr-o tigaie si prajesti acesti cartofi rösti la foc mediu-mic, aproximativ 10 minute, pe fiecare parte. ii intorci cu grija si, daca este nevoie, adaugi mai mult ulei.

Combini sfecla rasa cu sosul de hrean intr-un castron si servesti combinatia peste cartofii rösti.

Sosul de hrean se prepara conform detaliilor de AICI


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus