
Ingrediente:
- 2 kg ardei iuți (de diferite culori)
- 500 ml oțet
- 3-4 foi de dafin
- 1 căpățână de usturoi
- 2-3 fire de mărar uscat
- boabe de piper negru
- sare grunjoasă
Preparare:
Pune la fiert 2,5 l de apă cu 75 g de sare, 2 linguri de zahăr, oțetul, câteva boabe de piper, dafinul.
Așază la baza borcanelor mărar uscat și căței de usturoi, apoi aranjează ardeii iuți spălați.
După ce a dat într-un clocot, toarnă lichidul fierbinte peste ardeii așezați în borcane și sigilează. Acoperă borcanele cu o pătură și lasă-le să se răcească în tihnă.
Citește și:
- Conserve de toamnă: Castraveți picanți
- Conserve de toamnă: Salsa verde picantă
- Conserve de toamnă: Ketchup cu prune
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF