Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Conserve de toamnă: Ardei la borcan

Conserve de toamnă: Ardei la borcan

Ingrediente

  • 3 kg ardei capia
  • 250 ml apă
  • 250 ml oțet
  • 250 g zahăr tos
  • 3 căpățâni de usturoi
  • 2 rădăcini de hrean
  • foi de dafin, boabe de muștar (opționale)
  • 1 lingură de boabe de piper (negru sau mix)
  • 1 lingură de sare mare
  • ulei

Preparare:

Coace ardeii pe plită, pune-i într-un vas și lasă-i acoperiți măcar un sfert de oră să se înmoaie și să-i cureți ușor. Curăță-i de coajă, semințe și cotoare.

Dă într-un clocot amestecul din apă, oțet, zahăr și sare, boabele și, dacă dorești, 1-2 foi de dafin și o lingură cu boabe de muștar.

Pune la baza fiecărui borcan 1-2 bucăți de hrean și 1-2 căței de usturoi curățați, așază ardeii rulați și mai pune printre ei căței de usturoi.

Toarnă amestecul lichid răcit bine până la gura borcanului, iar la final adaugă o lingură cu ulei și închide ermetic. Ține borcanele la rece.

Sugestie. Dacă vrei ca ardeii să fie mai aromați și usturoiați, zdrobește câțiva căței.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns