Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Conserve de toamnă: Bureți marinați

Conserve de toamnă: Bureți marinați

Ingrediente:

  • 1 kg bureți
  • 1 l oțet
  • 1 lingură de sare
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță de boabe de muștar
  • ulei

Preparare:

Curăță ciupercile, taie-le și pune-la la fiert 15 minute în apă cu puțină sare. Scurge-le și așază-le în borcane.

Fierbe oțetul cu doi litri de apă, lingura de sare, dafinul și boabele de muștar. După ce a dat în clocot, toarn-o fierbinte peste bureți.

Toarnă o lingură cu ulei peste lichidul din fiecare borcan, sigilează-le și întoarce-le cu capacul în jos pentru o zi. Păstrează-le într-un loc întunecat și răcoros.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns