
Ingrediente:
- 3 kg castraveciori
- 3 rădăcini de hrean
- 1-2 cepe albe
- 2 căpățâni de usturoi
- boabe de piper, boabe de muștar
- 2-3 foi de dafin
- 2-3 ardei iuți
- oțet
- sare grunjoasă
Preparare:
Spală castraveții foarte mici, taie ceapa julien și fâșii hreanul. Decojește usturoiul. Umple borcanele cu castraveciori și pune printre ei felii de hrean, căței de usturoi, boabe de piper și muștar, ardei iute.
Toarnă în fiecare borcan umplut un amestec din 50 ml de oțet, două lingurițe de zahăr și una de sare. Completează cu apă până la gura borcanului.
Pune borcanele astfel umplute într-o cratiță tapetată cu hârtii și toarnă apă de jur împrejurul lor (mai mult de jumătate din înălțimea lor). Lasă la fiert, dar nu mai mult de zece minute din clipa în care apa clocotește.
Scoate borcanele, învelește-le în pături și lasă-le până se răcesc complet.
Citește și:
- Conserve de toamnă: Ketchup cu prune
- Conserve de toamnă: Ardei iuți marinați
- Conserve de toamnă: Bureți marinați
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF
„Toarnă în fiecare borcan umplut un amestec din 50 ml de oțet, două lingurițe de zahăr și una de sare”.Nu e specificata marimea borcanelor
borcane de 800 de grame. acestea sunt cel mai des folosite…. 🙂