
Ingrediente:
- 600 g castraveți
- 3 linguri de sare de mare
- 2 linguri amestec de boia dulce, iute, afumată
- 2 linguri de ghimbir ras
- 6 căței de usturoi zdrobiți
- 2 linguri de sos de soia
- 3 cepe
Preparare:
Taie castraveții în felii potrivite, pune-i într-un castron încăpător și adaugă sarea, amestecul de condimente, pune ghimbirul, usturoiul zdrobit foarte fin, sosul de soia și ceapa tăiată julien. Amestecă ușor.
Pune amestecul în borcane și toarnă deasupra apă fiartă și răcită. Închide ermetic și lasă borcanele la temperatura de afară pentru 24 de ore, apoi dă-le la rece. Le poți deschide după o săptămână. Cu cât stau mai mult, cu atât aroma castraveților va fi mai intensă.
Citește și:
- Conserve de toamnă: Salată de castraveți și morcovi la oțet
- Conserve de toamnă: Dovlecei și vinete marinate
- Conserve de toamnă: Salată de varză cu chimen
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF