Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Conserve de toamnă: Ketchup cu prune

Conserve de toamnă: Ketchup cu prune

Ingrediente:

  • 450 g roșii prunișoare
  • 1,8 kg prune
  • 600 g zahăr brun
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură de usturoi zdrobit
  • 2 lingurițe de boia afumată
  • 1 linguriță de piper
  • ½ linguriță de scorțișoară

Preparare:

Curăță roșiile de coajă și semințe și taie-le cubulețe. Taie și îndepărtează sâmburii prunelor. Adaugă zahărul peste acestea din urmă și amestecă bine.

Încinge uleiul și sotează ceapa tăiată mărunt, apoi adaugă usturoiul mărunțit, boiaua și piperul. După 2-3 minute, dă deoparte.

Pune pe foc roșiile cu amestecul de zahăr și prune, ceapa sotată, sarea și scorțișoara și lasă să dea în câteva clocote, până ajunge la consistența dorită.

Dă deoparte și după ce s-a răcit puțin pasează compoziția cu un mixer vertical, până transformi totul într-un sos fin. Toarnă în borcane sterilizate, sigilează-le și lasă-le 24 de ore cu capacul în jos. Păstrează-le apoi la rece.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns