
Ingrediente:
- 1,5 kg castraveți
- 4-5 morcovi
- 500 ml oțet
- mărar verde
- 3-4 foi de dafin
- 3 linguri de sare grunjoasă
- 1 lingură de zahăr
- 1 căpățână de usturoi
- 2-3 rădăcini de hrean
- boabe de piper, ienibahar
- Spală castraveții și morcovii, taie-i felii potrivit de groase.
Preparare:
Pune la fiert un litru de apă cu oțetul, sarea, foile de dafin, zahărul, o lingură de boabe de piper și 10 de ienibahar. Lasă să dea un clocot și apoi să se răcorească.
Pune la baza fiecărui borcan felii de hrean și 3-4 căței de usturoi, apoi feliile de castraveți, morcovi, intercalate cu frunze de mărar.
Toarnă lichidul și așază deasupra două bastonașe din hrean. Sigilează borcanele și dă-le la rece.
Citește și:
- Conserve de toamnă: Salată de gogonele în saramură
- Conserve de toamnă: Ardei la borcan
- Conserve de toamnă: Sos gros de roșii cu ardei
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF