Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Conserve de toamnă: Salată de castraveți și morcovi la oțet

Conserve de toamnă: Salată de castraveți și morcovi la oțet

Ingrediente:

  • 1,5 kg castraveți
  • 4-5 morcovi
  • 500 ml oțet
  • mărar verde
  • 3-4 foi de dafin
  • 3 linguri de sare grunjoasă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2-3 rădăcini de hrean
  • boabe de piper, ienibahar
  • Spală castraveții și morcovii, taie-i felii potrivit de groase.

Preparare:

Pune la fiert un litru de apă cu oțetul, sarea, foile de dafin, zahărul, o lingură de boabe de piper și 10 de ienibahar. Lasă să dea un clocot și apoi să se răcorească.

Pune la baza fiecărui borcan felii de hrean și 3-4 căței de usturoi, apoi feliile de castraveți, morcovi, intercalate cu frunze de mărar.

Toarnă lichidul și așază deasupra două bastonașe din hrean. Sigilează borcanele și dă-le la rece.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns