Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Conserve de toamnă: Salată de gogonele în saramură

Conserve de toamnă: Salată de gogonele în saramură

Ingrediente:

  • 2 kg gogonele
  • 2-3 rădăcini de hrean
  • 1 căpățână de usturoi
  • mărar uscat cu tijă
  • sare mare (grunjoasă)
  • ardei iuți roșii
  • boabe de piper, boabe de muștar (facultativ)
  • 2-3 frunze de țelină

Preparare:

Spală gogonelele, taie-le în sferturi și pune-le în borcanele în care ai așezat frunze de țelină, puțin mărar, căței de usturoi. Umple borcanele până la jumătate, adaugă ardei iute tocat după gust și continuă cu gogonelele tăiate. În funcție de gust, la final adaugă sau nu câteva boabe de piper și muștar.

Fierbe 2 l de apă cu 40 g de sare grunjoasă și toarnă lichidul peste salata de gogonele. Lasă borcanele descoperite până a doua zi, când, dacă este nevoie, completezi cu saramura rămasă. Sigilează borcanele și pune-le într-un loc întunecat și rece.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns