
Ingrediente:
- 2 verze albe
- 3 linguri de sare grunjoasă
- 2 lingurițe de chimen
Preparare:
Taie varza cât mai fin și pune-o într-un vas încăpător. Dă-o cu sare și chimenul și frământ-o ușor.
Când începe să lase zeamă, pune varza în borcanele pregătite, presând-o ușor cu pumnul.
Acoperă borcanele cu un șervet și completează cu varză tocată în următoarele zile, astfel încât să fie tot timpul acoperită cu lichid. Dă la rece.
Când zeama face bule la suprafață, e semn că procesul de fermentare a început. Păstrați-o la frigider. Stropiți-o cu ulei de măsline în momentul servirii.
Citește și:
- Conserve de toamnă: Sos gros de roșii cu ardei
- Conserve de toamnă: Salată de castraveți și morcovi la oțet
- Conserve de toamnă: Dovlecei și vinete marinate
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF