
Ingrediente:
- 500 g ardei iute
- 500 g ardei gras verde
- 200 g pătrunjel verde
- 150 g tulpini apio
- 150 g busuioc verde
- 400 g usturoi
- 200 g nucă măcinată
- 3 linguri de semințe de fenicul
- 3 linguri de coriandru uscat
- 2 linguri de mărar (uscat sau verde)
- 50 g sare
Preparare:
Curăță ardeii iuți de cotoare și semințe. Poartă mănuși pentru protecție.
Curăță usturoiul și dă-l prin mașina de tocat împreună cu ardeiul iute, apoi țelina, pătrunjelul verde, mărarul și frunzele de busuioc.
Adaugă sarea, nuca, semințele de fenicul zdrobite și amestecă. Pune-l în borcanele sterilizate, sigilează-le și lasă-le cu capacul în jos până a doua zi dimineață. Păstrează-le la rece.
Sugestie. Este un sos foarte picant și se potrivește foarte bine cu cărnurile mai grase, de porc.
Citește și:
- Conserve de toamnă: Dovlecei și vinete marinate
- Conserve de toamnă: Salată de varză cu chimen
- Conserve de toamnă: Castraveți picanți
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF