
Ingrediente:
1,5 kg roșii
500 g ardei gras
50 ml ulei de floarea-soarelui
1 lingură de sare
1 foaie de dafin
Preparare:
Opărește roșiile și curăță-le de coajă și cotoare, taie-le mărunt sau dă-le prin mașină.
Pune tomatele la fiert cu sarea și dafinul și lasă la fiert până scade aproape de jumătate.
Taie ardeii cubulețe și călește-i în uleiul încins. Adaugă-i peste roșii cu tot cu ulei și lasă-le la fiert împreună până se îngroașă sosul și se ridică uleiul. Toarnă-l fierbinte în borcanele pregătite, strânge bine capacele și ține-le cu gura în jos până a doua zi.
Sugestie. Este un sos delicios pentru fripturi de orice fel.
Citește și:
- Conserve de toamnă: Salată de gogonele în saramură
- Conserve de toamnă: Ardei la borcan
- Curry cremos cu Cashew (rețetă vegană)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF