Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Cornulețe de post (rețetă de post)

Cornulețe de post (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

400 g făină

150 ml ulei

100 ml borș

25 g drojdie proaspătă

1 linguriță de zahăr

2 plicuri de zahăr vanilat

sare

gem

nucă (facultativ)

zahăr pudră

Mod de preparare:

Freacă drojdia cu zahărul și o lingură de făină. Lasă deoparte zece minute ca să crească. Amestecă borșul și uleiul (ambele la temperatura camerei). Cerne făina într-un castron și toarnă maiaua în mijloc. Amestecă ușor și încorporează amestecul lichid, zahărul vanilat și un praf de sare. Lasă la dospit o oră.

Întinde foaia pe masa de lucru, taie triunghiuri și pune pe fiecare câte o linguriță de gem simplu sau amestecat cu nucă măcinată. Rulează și așază cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt. Dă-le la cuptor 15-20 de minute sau până când devin aurii. Pudrea-ză-le cu zahăr cât sunt fierbinți.

Citește și:

Țest cu legume și măsline (rețetă de post) 

Colțunași cu cartofi (rețetă de post) 

Brioșe de ciocolată (rețetă de post) 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus