
Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!
Ingrediente:
• 400 g făină
• 150 ml ulei
• 100 ml borș
• 25 g drojdie proaspătă
• 1 linguriță de zahăr
• 2 plicuri de zahăr vanilat
• sare
• gem
• nucă (facultativ)
• zahăr pudră
Mod de preparare:
Freacă drojdia cu zahărul și o lingură de făină. Lasă deoparte zece minute ca să crească. Amestecă borșul și uleiul (ambele la temperatura camerei). Cerne făina într-un castron și toarnă maiaua în mijloc. Amestecă ușor și încorporează amestecul lichid, zahărul vanilat și un praf de sare. Lasă la dospit o oră.
Întinde foaia pe masa de lucru, taie triunghiuri și pune pe fiecare câte o linguriță de gem simplu sau amestecat cu nucă măcinată. Rulează și așază cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt. Dă-le la cuptor 15-20 de minute sau până când devin aurii. Pudrea-ză-le cu zahăr cât sunt fierbinți.
Citește și:
- Prăjitură cu gem și migdale (rețetă de post)
- O retete inedita: cartofi cu foi de dafin
- Prajitura de post cu morcov si mere
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF