Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Inspirație de sărbători: Cornulețe vanilate

Inspirație de sărbători: Cornulețe vanilate

De Crăciun, cu siguranță vrei să-ți răsfeți invitații cu deserturi delicioase, arătoase, dar și destul de ușor de pregătit. Cu atât mai mult când ai la îndemână câteva produse care îți scurtează timpul de stat în bucătărie. Iară sugestiile noastre de rețete cu care vei rămâne în amintirea oaspeților!

Ai nevoie de:

  • 250 g făină
  • 125 g unt 80% grăsime topit
  • 100 g iaurt gras
  • 25 g drojdie proaspătă Dr. Oetker
  • 1 lingură  rasă cu zahăr tos
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker
  • gem de prune
  • rahat
  • sare

Într-un castronel, amestecă drojdia cu zahărul. Lasă să stea 10 minute, la loc călduț, apoi încorporează iaurtul, la temperatura camerei, untul călduț și făina cernută cu sarea. Frământă bine cu mână 10 minute, apoi lasă aluatul într-un loc călduț, 30-45 de minute, până își dublează volumul. Împarte-l în două, și întinde tot atâtea foi. Porționează aluaturile în formă de triunghi, cu vârf ascuțit. La bază, pune câte o linguriță cu gem sau o bucățică de rahat și rulează către vârf. Pune cornulețele pe tava tapetată cu hârtie, la distanță între ele, și mai lasă-le 15 minute să crească. Coace-le 20-25 de minute, până se rumenesc puțin. Fierbinți, tăvălește-le prin zahărul vanilat și așază-le pe un platou.

 

Text: Mariana Fătulescu

Foto: Guliver/Stockfood

Comments

comments

Lasă un răspuns