Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Coșulețe cu ciuperci (rețetă de post)

Coșulețe cu ciuperci (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

200 g făină de secară

200 g făină albă

240 g margarină rece

6-8 linguri de apă rece

sare

Pentru umplutură:

500 g ciuperci proaspete

1 ceapă

1 lingură de ulei

1 lingură de amidon

sare, piper

Mod de preparare:

Amestecă făinurile cu margarina rece tăiată în cubulețe, un praf de sare și toarnă apă treptat, cât să se lege aluatul și să-i dai formă de sferă. Înfășoară-l în folie și ține-l la rece o oră.

Călește ceapa în uleiul încins. Când a devenit aurie, pune ciupercile tăiate potrivit. Acoperă și lasă câteva minute ca să se întrepătrundă aromele. Dacă sosul a scăzut prea mult, toarnă puțină apă. La final, leagă-l cu amidon, potrivește gustul de sare și piper proaspăt măcinat. Lasă sosul de ciuperci deoparte.

Întinde aluatul cu grijă (e sfărâmicios) și așază-l în forme de tartă cu diametrul de 20 cm, lăsând margini generoase. Toarnă umplutura de ciuperci și ridică marginile aluatului. Dă la cuptor 40-50 de minute.

Citește și:

Chec pufos de post cu mere rase si stafide

Reteta de post: Rosii umplute

Reteta de post: Sendvis cu ciuperci

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus