Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Cum se prepara salata de icre

Cum se prepara salata de icre

Am preparat salata de icre de crap fara gris, dar cine s-a obisnuit sau prefera prezenta grisului, il poate adauga.

Necesar reteta de salata de icre de crap:

200 gr icre
350-400 ml ulei
2 cepe
1 lamaie
sifon
pentru ornat – capere, masline, etc

Punem icrele intr-un vas, adaugam putin ulei si cu o lingura de lemn le frecam pana se desfac, adica incep sa se albeasca. Retinem deoparte, inainte de a le freca, o lingura cu icre. Pentru a le ajuta sa se desfaca mai usor, in timp ce frecam cu lingura de lemn, putem tine vasul deasupra aragazului aprins sau deasupra unui vas cu apa fierbinte, astfel incat sa se incalzeasca incet fundul vasului cu icre.

Dupa ce s-au desfacut si albit putem lucra cu mixerul pe viteza mica. Adaugam putin ulei si incorporam bine. Nu punem alt ulei pana nu este bine absorbit cel dinainte. Din cand in cand punem putin sifon, icrele albindu-se treptat. Chiar daca devin apoase cand punem sifon, adaugand ulei si mixand capata din nou fermitate.

Afla mai multe AICI


Lasă un răspuns

Sus