Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Delicatese la pahar: trei rețete de mousse

Delicatese la pahar: trei rețete de mousse

Mousse de avocado, brânză si fructe de mare

Ingrediente

  • 1 avocado mare
  • 100 g file de somon afumat
  • 2-3 surimi
  • 100 g cremă de brânză
  • 1-2 linguri cu smântână
  • ½ linguriță cu pastă de wasabi
  • 1 lingură cu mascarpone
  • mărar
  • lămâie
  • icre roșii
  • sare

Mod de preparare

Curăță avocado de coajă și sâmbure și pune pulpa într-un blender. Adaugă un praf de sare, zeamă de lămâie după gust, pasta de wasabi și mascarpone. Mixează de câteva ori, până ce obții un mousse fin.

Taie fâșii subțiri surimi și mărunțește fileul de somon (păstrează o fâșie pentru decor). Amestecă bine crema de brânză cu smântâna, sare și mărar tocat mărunt.

Pune în fiecare pahar câte o lingură cu amestec de surimi și somon, apoi mousse-ul de avocado, crema de brânză.

Decorează cu somon tăiat fin și câteva bobițe de icre roșii. Servește preparatul de îndată!

Mousse de ricotta cu pesto

Ingrediente

  • 2-3 crenguțe de busuioc
  • 1 lingură cu semințe de pin
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 lingură cu parmezan
  • 200 g ricotta
  • coajă de lămâie
  • 100 ml smântână
  • 2 lingurițe cu zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 6 ardei grași (verzi, roșii, galbeni)
  • 1 lingură cu oțet balsamic
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

Pentru sosul pesto, mixează într-un robot frunzele proaspete de busuioc împreună cu semințele de pin trase într-o tigaie, uleiul de măsline și parmezanul.

Freacă ricotta cu un sfert de linguriță de coajă de lămâie până ce devine spumoasă și se omogenizează. Împarte mousse-ul obținut în două și adaugă în jumătate din compoziție sosul pesto, o linguriță cu zeamă de lămâie, sare și piper proaspăt măcinat după gust.

Spală, șterge de apă și curăță de semințe ardeii grași. Feliază-i subțire, stropește-i cu oțet balsamic și zeama de lămâie rămasă, adaugă sare și piper după gust.

Împarte în patru pahare mousse-ul de ricotta cu pesto, pune în fiecare salată de ardei și oțet balsamic, cremă fină de ricotta aromată cu coajă de lămâie și decorează-le cu frunze de busuioc.

Mousse de caise și zmeurã

Ingrediente

Pentru mousse-ul de caise:

  • 2 pahare cu piure de caise
  • 250 g cremă fină de brânză
  • 100 g zahăr pudră
  • 4 gălbenușuri
  • 250 ml frișcă

pentru jeleul de zmeură:

  • 4 foi de gelatină
  • 400 g zmeură + 200 g pentru decor
  • 60 g zahăr pudră

Mod de preparare

Înmoaie gelatina în 100 ml de apă rece și las-o se se umfle. Mixează 400 g de zmeură împreună cu zahărul, adaugă gelatina cu apă și pune pe foc mic până la dizolvarea gelatinei. Dă deoparte și împarte jeleul de zmeură în șase pahare. Lasă-l să se întărească.

Pentru mousse-ul de caise, amestecă piureul de fructe (obținut din caise fără coajă pasate fin într-un blender) cu crema de brânză și jumătate din cantitatea de zahăr.

Freacă gălbenușurile cu restul de zahăr și ține-le pe baie de aburi până ce obții o compoziție cremoasă și fină. După ce s-a răcit, încorporează crema de gălbenușuri în amestecul de caise și cremă de brânză.

Pune în fiecare pahar mousse de caise (peste jeleul de zmeură) și dă la rece măcar o oră. Înainte de servire, decorează cu fructe proaspete!

Articol preluat din ediția de iunie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Fotolia


Lasă un răspuns

Sus